20 de lucruri pe care trebuie sa le stii pana la 20 de ani


Cateva din preferatele mele: 

Lumea incearca sa te faca prost. Incepand cu taxele bancare si terminand cu noua dieta la moda. E mai usor sa furi bani de la oameni needucati si e mai usor sa-i manipulezi. Autoeduca-te! Fii bogat, independent si fericit.

Sa nu crezi orbeste in institutiile de invatamant. In timp ce ei pregatesc diferite planuri sistemul imbatraneste, uneori chiar se darama. Mai bine invata sa castigi respectul oamenilor prin a fi lider, dar nu a urma pasii altora.

Nu-ti pierde timpul pe modestie. Smerenia este credinta in faptul ca emotiile tale devin martori la deciziile tale si te vor ajuta in asta. Dar adevarat este chiar contrariul.

Cu timpul vei deveni mai conservator. E doar un fapt. Cei care te inconjoara vor crea un fel de balon in jurul tau care va mentine statusul quo (situatia actuala). Asta e motivul pentru care ideile cele mai nebunesti se pun in aplicare ACUM. Mai tarziu vei fi prea timid. Crede-ma.

In loc sa obtii un statut prin obiecte, creste-l cu experienta. Cu alte cuvinte, o excursie la Paris este o alegere mai buna decat procurarea unei garderobe noi. Studiile arata ca o astfel de alegere creste nivelul de satisfactie in viata.

Stabileste un obiectiv. Daca nu ai unul in viata, atunci ceva se va intampla, iar daca ai unul stabilit, se va intampla si mai mult.

Nu incerca sa schimbi oamenii. Mai bine cauta-i pe cei care inca nu s-au „stricat”.


via   http://nuaisacrezi.ro/20-de-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-pana-la-20-de-ani/#.UcGHr9jrXtA





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu